Bijgewerkt 25 februari 2021

Wij adviseren onze klanten om hun maandelijkse facturen op de eerste dag van de volgende maand te sturen. Waarom? De BTW op de laatste facturen van de periode draagt u dan een periode later af aan de Belastingdienst. Een goede gedachte, want op die manier draagt de Belastingdienst bij aan uw betere cashflow. Normaal doet dit altijd opgeld. Maar dit zijn geen normale tijden…

Betalingsregeling

Op dit moment kunt u bijzonder uitstel van betaling vanwege het Coronavirus hebben gekregen. Zodra het uitstel afloopt volgt de betalingsregeling. De regeling – die al een aantal keer is verlengd – loopt af op 30 juni 2021. Vanaf 1 oktober 2021 moet de uitgestelde belastingschuld in 36 maanden worden afgelost. Het gaat hierbij om het moment dat de betalingsverplichting ontstaat. Dus met een kwartaalaangifte valt Q1 van 2021 binnen de regeling, want verschuldigd per 30 april. Q2 van 2021 valt erbuiten, want verschuldigd per 31 juli.

Wat is het effect van de regeling?

Wanneer u ervoor zorgt dat uw laatste facturatie net binnen de regeling valt, betaalt u die BTW in 36 maanden in plaats van direct. Wij adviseren daarom om hiervan gebruik te maken. U verbetert daarmee eenmalig extra uw cashflow.

Wat betekent dit concreet voor u?

Doet u kwartaalaangifte? Factureer dan eenmalig per 31 maart in plaats van op 1 april. April 2021 valt immers in Q2 van 2021 en wordt verschuldigd per 31 juli; buiten de betalingsregeling.

Doet u maandaangifte? Stuur uw facturen dan eenmalig per 31 mei in plaats van op 1 juni. Mei wordt verschuldigd per 30 juni en valt nipt binnen de betalingsregeling.

Uitstel van betaling verlengen

Vergeet niet om uw uitstel  van betaling tijdig te verlengen. De laatste dag van uw bijzonder uitstel is 3 maanden na de datum van uw aanvraag.

Disclaimer

Dit artikel is geschreven met de kennis van 25 februari 2021. De Belastingdienst kan op enig moment de regeling uitbreiden waardoor de in dit artikel genoemde datums en periodes kunnen verschuiven.

Op de hoogte blijven van onze adviezen?

Wilt u op de hoogte blijven van onze adviezen? Volg ons dan op onze sociale media kanalen.

Wilt u concreet advies voor uw unieke situatie of weten wat wij nog meer voor u kunnen betekenen? Lees dan verder op onze website en/of plan een adviesgesprek in op onze contactpagina.